Den årlige Abelkonkurransen

118-8adcb7c355a3fb6beab10d88794079dd

Hvert år på denne tiden arrangeres Abelkonkurransen i hele Norge. Målet er å finne de glupeste matematikkhodene på videregående skoler i hele landet. På OPG stiller mange elever for å prøve sin kompetanse.

I år deltok 25 elever fra alle tre klassetrinn. Det var dyp konsentrasjon i to timer mens oppgavene ble besvart. Abelkonkurransen prøver elevene i rene matematikkoppgaver ispedd en del logisk tenking. En real utfordring for hodet med andre ord. Vi kunne i dag kåre vinnerne av konkurransen her på OPG. Disse elevene fikk høyest skåre:

1. Amalie 3A

1. Alv Johan 2A

3.Filip 1A

4.Daniel 2B

5.Christine 3B

Vi håper at dere går videre til runde 2 og runde 3, som for øvrig går av stabelen i Trondheim.