Internasjonal Kommunikasjon på studiereise til Belgia

78-a3a6271ca17d504e4622f33283b36761

I dag, 4.03, er det avreise for klasse 3C til den belgiske hovedstaden Brussel. Dette er et årlig evenement som elever på linjen internasjonal kommunikasjon er med på når de kommer til 3.klasse.

Studieturen er planlagt rundt fagene engelsk og politikk og menneskerettigheter. En rekke læreplanmål blir oppfylt ved at vi besøker de forskjellige institusjoner som har sitt hovedsete i Brussel. Vi skal blant annet til EU parlamentet for foredrag om EU-systemet og et fantastisk flott rollespill der elevene skal prøve seg ut som politikere i EU. I tillegg besøker vi Norway House der vi møter representanter for Norges EU delegasjon og vi får også et foredrag om NATO.

Det blir ekskursjoner til en sjokoladefabrikk der man lager praliner for hånd, et av Belgias mest kjente ølbryggerier der man lage øl av blant annet kirsebær og bringebær og ikke minst blir det en utflukt til den kjente havnebyen Antwerpen. Det blir mye læring om Belgia selvfølgelig – både språkkonflikten i det lille landet, de 24.000 ortodokse jødene som bor i Antwerpen, Belgias betydning i EU og så videre.

En studietur med tett program og en konkret og anderledes metode å lære pensum på. Lingua Franca på turen er engelsk,og lærerne har bestemt at vi skal snakke engelsk eller et annet fremmedspråk sammen, men ikke norsk.