Les hva Henning Herring Sørensen synes om OPG

155-4c4f05a81515ad674943551b302409e7

Henning Herring Sørensen forteller om sine opplevelser og sine inntrykk fra skoletiden på OPG. Han gikk ut med strålende resultater fra realfagslinjen

Da jeg takket ja til plass på OPG, framfor den lokale videregående skolen der alle vennene mine skulle begynne, var jeg veldig usikker på om jeg hadde valgt riktig. Jeg valgte jo bort tryggheten med å kjenne en stor del av de jeg skulle gå i klasse med, og kom istedenfor til å begynne i klasse med bare nye mennesker. Den følelsen hadde jeg til det hadde gått omtrent 30 minutter av første skoledag. Etter å hilst på mine nye klassekamerater og lærere, og ikke minst rektor, visste jeg at jeg hadde gjort et godt valg. Det er mange ting som gjør at OPG er en så bra skole som den er.

Lærerne

Lærerne på OPG er naturligvis flink i faget de underviser og har god kompetanse. Men det som gjør dem så til så gode lærere er engasjementet og ønsket om å skape gode relasjoner med elevene. Jeg tror det snakker for seg selv at franskklassen dro på utflukt hjem til fransklærer/rektor, og at jeg og en medelev dro på stranda med gymlærerne.

Intimiteten

Siden OPG er en liten skole, få elever, små og ikke minst faste klasser, har jeg også utrolig sansen for. Det gjør absolutt noe med klassemiljøet, når du har alle timene med unntak av språkfag og gym, med de samme 18-19 elevene. Samtidig blir man også godt kjent med de andre klassene, gjennom diverse arrangementer og utflukter, blant annet utenlandstur til Spania og Frankrike, men også fordi skolen er så kompakt. Sannsynligheten for at du ender opp med en av parallellklassene i naborommet er stor.

Elevene er alltid viktigst. Lærerkontorene og klasserommene ligger side om side, og det blir alltid hørt på og tatt hensyn til innspill og ønsker fra elevene.

Godt miljø. Selv om det kommer mennesker fra nord og øst og vest, og til og med Buskerud, har alle til felles interessen for linja de har valgt, og ikke minst ønsker alle å ha et godt og effektivt læringsmiljø. Det var i hvertfall noe av grunnen til at jeg valgte OPG i utgangspunktet. Kan du tenke deg noe bedre enn å lære så mye når du er på skolen at du slipper å gjøre lekser hjemme?

I dag studerer jeg Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU, og det er takket være OPG at jeg har klart å gjøre det som skal til for å komme meg hit. Og ikke bare har jeg gjort det som skal til, men det har vært en fornøyelse hele veien.

Opptakskriterier Søknadsskjema Ansatte