Nobels Fredspris i Oslo: 3C på CNN-intervjuet

156-86f9fedbd1a6f48f2bdddb225dd19994

I år som før var Internasjonal Kommunikasjonsklassen til stede på CNN intervjuet i anledning utdelingen av Nobels Fredspris. Spennende og lærerikt! Les hva en av våre elever skriver om dette.

CNN intervju med Nobel Fredsprisvinnerne

Den 10 desember var vi 3C så heldige å få være med på det berømte CNN intervjuet i Rådhuset. Judy Ott, vår politikk lærer, sørget tidlig for billetter. Til og med før vi visste hvem vinnerne var, for å være sikre på at vi skulle få plasser. Da det ble kjent at det var den Tunisiske Kvartetten som vant ble vi alle overrasket, da vi aldri hadde hørt om dem før. Men vi fant raskt ut at denne Kvartetten virkelig fortjener prisen for deres fantastiske samarbeid får å hindre en borgerkrig etter den Arabiske Våren i Tunisia som startet i desember 2011. Samarbeidet består av fire organisasjoner: Fagbevegelsen UGTT, Arbeidsgiver organisasjonen UTICA, Menneskerettighetsorganisasjonen LTDH og en advokat forening. Dette unike samarbeidet har vært fundamentet i den politiske utviklingen i Tunisia som i dag er et demokrati med en folkevalgt regjering. Alle var veldig engasjerte i Kvartettens arbeid for demokrati og vi gledet oss veldig. Vi møtte tidlig opp ved Rådhuset får å sikre oss de beste plassene og etter strenge politikontroller fikk vi komme inn. Vi sikret oss plasser på de første rad. Jonathan Mann ledet intervjuet og fredsprisvinnerne ga mange interessante svar. Selv om vinnerne ikke kunne engelsk, ble alt tolket til engelsk via noen høretelefoner så vi skjønte det. Det som imponerte oss mest var at vinnerne flere ganger understreket at prisen ikke bare var til dem, men til hele det tunisiske folk. Dette ble møtt med store applauser fra de engasjerte og stolte tunisiske tilskuerne. Vinnerne sa også at de kom til å bruke pengene for å videreutviklet arbeidet deres og for å fortsette å hjelpe det tunisiske folk. Hovedfokuset i intervjuet var rettet mot hvordan Kvartetten klarte å samarbeidet og hvorfor Tunisia har klart seg så bra etter den arabiske våren, i forhold til andre arabiske land som Syria, Libanon og Egypt. Da TV sendingen var over holdt fredsprisvinnerne hender mens alle tok bilder og mange av publikum sang den tunisiske nasjonalsangen. Dette var spennende og morsomt å være vitne til. Vi var til slutt så heldige å få ta et bilde med Jonathan Mann, som stilte opp med godt humør og smilte til kameraet.

Dette var en unik opplevelse som både var gøy men veldig lærerikt. Det var stort for oss at de snakket mye om demokrati og dens utvikling, siden dette er en stor del av både media og politikk pensumet. Vi var noen glade og blide 3C elever som gikk ut fra Rådhuset den dagen. Mest av alt var vi mektig imponerte over Kvartettens arbeid. Vi håper at deres samarbeid og deres ideer inspirerer andre organisasjoner i andre arabiske land og i andre ikke-demokratiske land.

Sara Giovannini 3C