Spennende eksperiment på kjemilabben

91-2abbf8e6b54c19d268946fa31096b0d4

Fredag 11.09 var det duket for kjemi fagdag i realfagklassen på VG 3. For å forstå kjemiske prosesser er det ikke alltid nok å ha forelesninger eller å lese. Det er derfor godt å ha et tipp – topp utstyrt kjemilaboratorium ved siden av klasserommet.

Tema for forsøket var hydrogenperoksyd i apotekvarer. Problemstillingen var å finne ut av hvor mye hydrogenperoksyd som ble igjen i apotekervaren etter at substansen hadde vært lagret en viss tid. Dermed måtte det titreres for å sjekke hvor mye hydrogenperoksyd som var forsvunnet. Her var det full konsentrasjon om oppgaven. Hydrogenperoksyd har mange forskjellige bruksområder. Stoffet brukes i varierende konsentrasjonsgrad som for eksempel i munnskyllevann og hårbleking.