Spennende fransktimer på OPG

102-bd7e1293523aea6757428b80ddbeea1d

I dag, 29.10, var franskklassene så heldige å få besøk direkte fra Marseille. Det var besteforeldrene til en av elevene våre som var på Norgesbesøk, og som dermed tok seg tid til å komme innom OPG for å fortelle elevene våre om Frankrike og om Marseille. Moren til Jonas var med, så her var det stor glede og masse fransk i to skoletimer.

På forhånd hadde elevene forberedt spørsmål, men de franskspråklige hadde så mye interessant å fortelle at vi rett og slett ikke rakk å få gjennomgått alle spørsmålene. Alt vi lurte på ble i grunnen besvart mens besteforeldrne fortalte om deres oppvekst i Algerie, om skolen i Frankrike, om fritiden, om pensjonisttilværelsen og så videre. Alt foregikk på fransk, og lærerne var veldig imponerte over hvor mye fransk elevene forstår. Vel og merke fransk fra innfødte – og ikke fransk som vi lærere av og til tilpasser for å være sikre på at alle får med seg alt. Dette var svært nyttig og svært motiverende både for lærere og elever. Merci beaucoup – Tone, Guy og Genvieve Lorenzini.