Strålende sportsånd i skikkelig søpplevær!

92-7590876f7e3a48a9cf03671fc2bbefd1

Den 15.september gikk høstens idrettsdag av stabelen. Samtlige elever, lærere og administrasjon møtte fram på Bygdøy for å oppleve at OPG ikke bare er en skole som kan vise til topp faglige prestasjoner, men også en skole med utrolig mange sporty elever og lærere. Til tross for at himmelen åpnet slusene og sørget for en nærmest bibelsk syndeflodstemning, stilte alle opp med godt humør og med 100 % innsats.

Nytt av året var innføringen av en ny tradisjon, nemlig OPGmila. En obligatorisk mil for alle elevene, enten de ønsket å gå den, jogge den, løpe den eller sprinte den. Startskuddet gikk klokken 9:45, og dermed forsvant et hundretalls elever på fullt firsprang inn i Bygdøyskogen. Flere av skolens lærere og skolens rektor stilte til start, men måtte se langt etter pallplassering, fordi den var det elever som bekledde etter endt løp. 1.plassen var det Isac Boman Knutsen som kapret.Tid: 36.03, 2.plassen gikk til Olai Rønnestad med tiden 37.39 og på tredjeplass kom Mads Torvald Harsem med tiden 37.45.

Alle som fullførte fikk medalje med tittelen OPGmila.

Etter mila var det lunsj, og deretter delte elever og lærere seg i grupper for forskjellige aktiviteter. Tradisjonen tro var det tilbud om fotballturnering, der beste elevlag møter lærerlaget i finalen – og jammen stakk ikke elevene av med seieren i år – 6- 4! Fotballspillerne gjorde en hederlig innsats, tatt i betratning av at regnet stod på som verst under finalen, og det hele minnet vel heller kanskje om en slags fotball under en megadusj.

Her er Ninni Emilie fra 3B sitt inntrykk av dagen:

Tirsdag 15/9/15 var det idrettsdag på OPG. At været ikke skulle være på topp når tidenes første ”OPG-mil” skulle løpes var ikke helt etter planen. Men til tross for yr sine ”obs”-varsler stilte alle elever og lærere med godt humør, klare for utfordringene og moroa dagen skulle by på. Etter milas beste tid på 37 minutter, kom kandidatene rennende inn. For fullført løp var det medalje i vente. Glade og stolte ungdom og lærere fikk tid til å restituere før de neste aktivitetene var i gang. Yoga, fekting, bryting og fotball var valgalternativene- alle skulle få noe å bryne seg på. Med profesjonelle instruktører lærte de aller fleste noe nytt, enten det var en helt ny sport, eller en ny teknikk. For de som hadde meldt seg på yoga som en avslapning etter mila, skulle det komme som en overraskelse at det gjemte seg noen rimelig tunge styrkeøvelser mellom inn-og utpust.

Takk OPG, for nok en vellykket idrettsdag!