Vellykket studietur til Brussel for IK – klassen

176-aeedc2816592362b8d1b620d99388548

Som vanlig reiser IK klassen på studietur til Brussel når de kommer til VG3. Fokus er læreplanmål i politikk og menneskerettigheter og samfunnsfaglig engelsk.

I år var vi som vanlig på besøk i EUparlamentet hvor det var foredrag og rollespill. Rollespillet handler om hvordan lover blir vedtatt i EU, hvordan representantene jobber for å vedtatt lover og alt de må forholde seg til. Deretter var det besøk på Norway House der vi fikk innblikk i EØS-avtalen og Norges forhold til EU, arbeidet som gjøres av norske ansatte i Brussel og lignende. Vi besøkte en rekke NGOs, inkludert Bellona, BENELUXkontoret, EUaviser og lignende.

Årets høydepunkt var nok besøket i NATOs hovedkvarter der selveste Robert Mood møtte oss med et fantastisk flott foredrag. Følg med – det kommer flere artikler on studieturen til Brussel.