VG1 elevene på super utflukt i Nordmarka

88-b7ef3c71cbbf47dda8ae8213c3f0f74f

Tradisjonen tro arrangerte vår alles kjære realfaglærer Hans Christian Bang den årlige overnattingsturen til Nordmarka i begynnelsen av september. Samtlige elever på VG 1 var med, og her sørget Hans Christian og de andre lærerne som var med for at læreplanmål i både naturfag, geografi og kroppsøving ble dekket. I tillegg kom selvfølgelig det sosiale aspektet med å lage bål sammen, grille pølser, jobbe sammen, sove i telt og så videre. Her er en beretning fra en av deltakerne.

Svetten siler ned barnas 60 utmattede ansikter. Naturens ro blir brutt av tung pusting og lyden av sykkeldekk som knaser mot grusen. Med 16 kilometer i beina er vi alle i ekstase når vi endelig kommer fram til leirplassen, et paradis i Nordmarka.

Pølser går ned på høykant og teltene kommer opp. Det speilblanke vannet blir straks forstyrret av regnet vi alle hadde fryktet, men dette bryr oss ikke. Bang drar oss med ut i skogen for å studere suksesjon i Nordmarka, noe vi alle selvfølgelig eeelsker og synes er høydepunktet med turen. Etter en lang dag er det deilig å sitte ved det sprakende bålet, se sola forsvinne bak horisonten, se fisken vake i vannet og nyte skogens stillhet. Mye latter og mange marshallows senere er det fantastisk å krype inn i en varm sovepose og kjenne søvnen trenge seg på.

Gjesping og trøtte fjes fyller den tåkete leirplassen og vitner om at 08.30 er for tidlig å stå opp. Men lærerne er nådeløse, og etter å ha strevet seg opp på Kikuttoppens 612 høydemeter, er alle klare for å ta fatt på turen hjem. Tanken på en varm dusj, sin egen seng og ordentlig tak over hodet får tilbaketuren til å gå mye raskere. En fantastisk tur er over, men Nordmarkas skjønnhet har gitt oss alle et minne vi sent vil glemme.

Av Filip Strømstad, 1A